CASH REBATE ENDING SOON!

28 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam guys:)

Today is already 28th April 2012

We got only 2 days before Cash rebate ends!

Calling all Johorian!

27 April 2012 2 lovely comments ♥

Salam ladies! (and gentlemen :D)

I'll be in Johor for next 5 days
(28 April 2012 till 2 May 2012)

Double triple Alhamdulillah! :)

25 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam guys..

Cerah je harini.. Alhamdulillah.. pukul 6.45pg td dah cerah sangat.. Ingatkan Sue sorang je perasan. Tp En. Tunang pun perasan jugak! ;)  
(*bajet sehati sejiwa plak.. mlueks! :P)

Dan gembira tu tak terhenti sampai di situ je..
Nak-nak bile tgok..


*

*

*

*

*

*

*

*


 Alhamdulillah..!!!

TQ Ya Allah..

Kalau awal bulan dulu..

dapat bonus ni..


Pastu tambah pulak dengan yang awal pg td..

bulan ni total income RM6872.43

Almost 7k!! Alhamdulillah... !
Syukur... :)

So guys, jom2 sape nak income like me??!

Awal bulan, akhir bulan masuk ribu riban! for side income je nih ;)

syok kan!


so,

call/sms me

Suriyani Basri
013-2358550


p/s: april rebate ending so sooon!! hurry up! ;)






Kenapa perlu takut? Kenapa kena tunggu?

21 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam semua,


It's a busy day and week actually.. And i got down with fever!

Mengalami batuk yang teruk.. But Alhamdulillah.. Muhasabah diri..

Sakit tu kifarah dosa.. "Allah masih sayang pada aku, sebab tu Dia hapuskan dosa-dosa aku.." TQ Allah...


Boleh pilihkan untuk saya tak? Yang ni or yang tu ek?? :)

11 April 2012 2 lovely comments ♥


Nak yang mana ek..?

Alhamdulillah ~ 4k Bonus untuk bulan April dah masuk! :)

10 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam peeps :)

Seronok sangat hari ni kan! Sebab pe tau..

Pagi-pagi buka cimb clicks.. tup tup tgok....


Masalah-peluang untuk lebih berjaya!

09 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam readers, 

Hopefully semuanya sihat walafiat, dan masih boleh meneruskan hari-hari kita dengan lebih bermakna lagi :)

Today, rasanya nak kongsi satu kisah yang sangat-sangat membuka mata Sue untuk join bisnes ni. Kisah ni dipetik dari blog our great mentor, CDM Hanis di mana beliau menjadikan masalah yang beliau hadapi sebagai batu loncatan untuk berjaya dan terus berjaya. Jom layan :)

Kenapa join bisness Premium Beautiful ni?

07 April 2012 0 lovely comments ♥

Assalamualaikum guys, 

Dah seminggu tak update blog. Sorry for being silent. Bukan apa, sibuk berbisnes sana sini. But this bisness is PART-TIME only ya! 


Semua orang sibuk tanya, 
Sue, ko kan dah ada kerja, kerja kerajaan lagi, tapi kenapa sibuk-sibuk lagi nak buat bisnes bagai? Tak cukup makan ke? Nak kumpul duit untuk kawin eh?
 Eh, eh kalau difikir-fikir heran juga kan? Yang sibuk-sibuk nak join bisnes ni buat ape?
Hehehe.. dalam hati tergelak-gelak jugak bila ditanya dengan soalan-soalan cepu cemas ni! :D

Meh sini readers sekalian, I wanna share to all of u the reason of why i'm joining this business. Bukan suka-suka tau. Bukan juga sebab tak cukup makan or what so ever. Tapi adalah disebabkan:

1.  Time Flexibility: Boleh pilih samada nak buat secara PART-TIME or FULL TIME 


 Yes! U name it! nak buat samada sambilan atau sepenuh masa. Very flexible! Terpulang pada masa kita, kita buat-kita dapat! ;)
Samada surirumah, student, lawyer, doktor, even kepada sesiapa saja boleh join this business! memang sangat mudah!  Makin anda berjaya, makin banyak masa yang terluang untuk orang-orang tersayang ;) trust me! we have so many proof! Just look around u, sudahkah kita sediakan masa terluang untuk keluarga, suami atau isteri, anak-anak, diri sendiri? tepuk dada tanya diri anda.

2.  Financial Freedom : Modal yang kecil, potensi pedapatan yang sangat lumayan!



Sebenarnya bisnes ni tak keluar modal sesen pun! Tulis je berapa banyak yang kita nak tiap-tiap bulan. Dengan tunjuk ajar business partner anda, tiada yang mustahil! percaya pada diri anda, insya Allah kejayaan akan datang pada diri!

3.   Peluang Melancong PERCUMA ke serata dunia, 3 kali setahun!



Masya Allah betul ke PERCUMA ni? Eh betul la..ape tak betulnye kan. Company sediakan 3 kali trip melancong ke serata dunia sebagai tanda penghargaan atas usaha anda dalam bisnes ini. Sebut je nak kemana, Asia Tenggara, Asia, Eropah? Insya Allah dengan izin Allah, anda pun berpeluang mendapat pakej perlancongan percuma ni :)


4.  Be ur OWN BOSS! Tiada Boss! Yes NO BOSS!



Nobody-nobody but u! Haha.. heaven sekejap! :D Dalam business ni, tak ada bos yang akan mengarah-arahkan anda buat itu dan ini. Sue percaya ada dikalangan readers sekalian yang makan gaji kan. Tentu faham macammana perasaan bila mana bos asik-asik datang, asik-asik datang mintak buat itu dan ini kan! So in this business, we do not having dat situation anymore. Dun worry! 
Yang ada disisi anda ketika ini adalah leader-leader dan business partner yang sentiasa memberi sokongan dan tunjuk ajar bagaimana nak maju dalam business ni. Bimbingan sememangnya percuma! Apa yang diharap adalah kita berjaya sebagaimana mereka semua berjaya. 

5. Simpanan sendiri


Cuba tanya diri masing-masing yang makan gaji, adakah gaji anda sentiasa cukup? Kalau cukup alhamdulillah. Tapi kalau masih bujang oklah kan. Tapi untuk yang sudah berumahtangga dan beranak-pinak, adakah tiap-tiap bulan masih lagi termenung sebab tak ada saving untuk anak-anak, dan diri sendiri? Fiki-fikirkanlah ye.. Kita tak mendoakan yang tidak elok berlaku, tapi sekiranya berlaku, dan kita tak ada back-up untuk itu, kemana kita nak pergi? Betul tak? Sedari sekarang perlu buat simpanan untuk masa depan diri sendiri, anak-anak dan keluarga anda. Jangan sampai masa terjadi perkara-perkara yang tidak diingini, anda meratapi nasib sendiri. Jangan ya. Mari kita ubah cara hidup! Janji Allah itu pasti, 9/10 rezeki adalah datangnya dari perniagaan. Kita hanya perlu berusaha untuk mendapatkannya :)

Don't worry about the HALAL status, as our company is already in the List of Shariah-compliant Securities by the Shariah Advisory Council of the Securities Commission Malaysia since 2010 lagi. Sebagai orang ISLAM, kita mesti kena tahu tentang perkara-perkara ini sebab nilah sumber pendapatan dan punca rezeki yang akan kita beri pada orang-orang disekeliling kita :)

*boleh refer sini untuk keterangan lanjut berkenanaan status ini :)

So  guys, what u waiting for?? Peluang yang datang tidak selamanya akan ada!

Join me. We do this together, or u'll regret it! 

PART-TIME or FULLTIME

Suriyani Basri
013-2358550
suriyanibasri@gmail.com





Business vs working??

02 April 2012 0 lovely comments ♥

Salam guys,

Dalam masa 2 bulan kebelakangan ni memang Sue tak menyempat langsung nak update blog! Tak ada entry langsung masa bulan Mac! Mana tak nye. Diri sendiri sibuk nak berbisnes. YES!! I am now business woman! aha~! Secara serius! U know why? First month bisnes, Sue dah dapat 4 angka dalam tangan. Alhamdulillah, Ya Allah! Kalau tak buat business, sapa nak bagi?? Ye tak? Janji Allah tu pasti, 9 dari 10 punca rezeki tu datangnya dari perniagaan. Siapa yang ambil peluang, dia akan dapat. Orang dah hulur tangan, why not kita sambut tangan yang nak menolong tu kan?

4 figures yang Sue dapat tu belum campur lagi dengan income bulanan makan gaji, insya Allah dis month akan naik gaji lagi 13% untuk penjawat awam! Plus the backdated salary yang akan masuk sekaligus end of dis month! Double triple Alhamdulillah! Syukur yang tidak terhingga! Thank you Allah sebab buka hati Sue untuk join bisnes ni. 

 RM4500 for 1st bonus! Confirm dapat yang ni winkkk ;)

 Sapa kata full time programmer tak boleh buat bisness?? Eh..eh.. we have the easiest way! Adnan sempit kata apa? Di mana ada kemahuan, di situ ada highway?? ahaa...~! Business woman pun sempat tengok adnan sempit okey! :D u just follow the leader je! Copy and paste apa yang they all buat. They will guide u all along the way to get income as much as them! 4,5 even 6 figures pun boleh! Kalau tak percaya, boleh tengok my leader, a.k.a mommy Adibah Karimah. Solid income, 5 figures every month with car funds! Dalam masa 6 bulan sahaja join this business okeyh! whewss..~! best3...! 

During her Double Diamond Manager celebration night :)

Her solid income in a month! Taken from here

Tu belum lagi tengok our great CDM Celebrity, Hanis Haizi, from zero;

Ni her, zaman dolu-dolu..fulltime housewife with a kid,


 Now;

after 2 years plus only!

 her first bonus, RM30,000+++ ngaaa~!!

their combination income in a month!  6 figures?! Masya Allah!


Great Mentor and Idol, CDM Hanis Haizi wanna be like her!

Seriously, memang dah lama jadi silent reader especially for the pb blogs. Jadi reader, then buat research sikit-sikit about this business.. Then awal bulan lepas Allah lorongkan jalan untuk join this business! 

So guys, what u waiting for?

Jom melancong sama-sama with me ke Guangzhou!

 with FREE tickets! yes TICKETS for FREE! 
All sponsored by the company ;)

plus 4 figures income AND ABOVE!

Call me on how to get this FREE TICKETS
YES, for FREE!!



be part of our team!

013-2358550 - Suriyani

suriyanibasri@gmail.com


Kalau kita nak hidup LUAR BIASA, Usaha tak boleh BIASA-BIASA


DIY: Sneak peek~My current DIY project! ;)

01 April 2012 2 lovely comments ♥


Tengah gigih siapkan mende ni.. hihihi.. hope settle dengan jayanya! 



pray for me guys ;)

E-Day Review: DIY Bunga Stoking RM3 untuk Bunga Dulang

2 lovely comments ♥

Assalamualaikum readers! 

Ya Allah lama sangat tak ada entry. Maaf ye semua. Kekangan masa sangat-sangat mencemburui Sue. Banyak betul entry yang tertangguh! Pity me...(-_-")

Hari tu ada tengok group B2B kt facebook tanya tentang bunga stoking ye. Kebetulan pula Sue ada pakai bunga stoking untuk persiapan pertunagan yang lepas. Eh korang tau kan bunga stoking tu cemana? Pada yang masih blu-blur lagi tu, jom kita layan bunga stoking yang dah jadi bunga dulang:

Courtesy: Mr Google

Tgok tu, cantik betul!

love, love love!

Nice color! ^_^

And last but not least..


Sebenarnya simple je nak buat bunga dulang pakai bunga stoking ni.. This is my version, so the simplest way i do masa persiapan pertunangan yang lepas.
 Jom layan cara nak buat sendiri bunga dulang menggunakan bunga stoking ;)

  • Bahan-bahan yang diperlukan:
1. Rangka Bunga stoking yang dah siap kain bunga stoking. Yang ni Sue beli di Sayang You di Semua House- RM11.90 untuk 100pcs. Sue perlukan 4 rangka untuk 1 bunga, jadi kos hanya 44 sen sahaja untuk 1 kuntum bunga.

Tag harga untuk rangka bunga stoking yg dah siap. +-11sen saja 1 rangka.

2. Putik untuk bunga. Ni pun beli kat Sayang You juga. kalau silap satu paket dalam RM0.80 saje. ada lebih kurang 50putik 1 ikat, dalam 1 paket ada 3 ikat. Jadi 1 putik tak sampai 1 sen pun harga dia. Untuk jadikan bunga stoking sue pakai 5 putik, total 3sen diperlukan untuk bentuk 1 kuntum bunga.

3. Daun artificial-1 ranting. Pakai apa-apa jenis pun boleh. Ikut citarasa masing-masing ye. Sue beli daun bunga ros, sebab mudah nak susun. Daun ni 1 dahan RM1. Dalam 1 dahan tu ada dalam 5 ranting. So 1 ranting dalam 20 sen Panggil ranting la senang kan ;) Ranting ni Sue beli di Kota Tinggi since kat sana lagi murah berbanding di KL. Lagipun nak bawak balik daun bagai ke kampung, fikir panjang jugak tu. Hahaha..! (cakap je la ko malas bawak barang banyak sue! :p)

4. Bunga kristal- Optional. Boleh letak atau tidak. Ni pun terpulang pada citarasa korang. Kalau korang suka boleh letak, kalau nak jimat, tak perlu pun tak pe. Kos dia, 1 dahan(saiz kecil) RM1.80. 1 dahan ada 4 ranting, 45sen 1 ranting. Beli di Sayang You juga.

5. Pita hijau- Sue panggil pita hijau je lah! Hehehe Ni guna dia untuk cover ranting-ranting yang akan korang cantumkan masa buat bunga ni nanti. RM2.00 untuk 5 gulung, jadi 1 gulung RM0.40. Beli di Sayang You juga. Masa ni ada promotion kot!

6. Riben untuk hiasan. Ni pun optional. RM2.00 untuk 1 gulung besar-9 meter 1 gulung. Ni tak pakai banyak. Dalam 15cm saje. Korang boleh pakai riben ape-ape je pun ikut tema masing-masing..

So here's the steps:

Bahagian Bunga 

Abaikan stoking pada bawah bunga tu. Nanti kita hide okeyh! ;)

1. Ambil 4 rangka bunga yang dah siap, susunkan dia elok-elok. 
2. Lekukkan pada tiap-tiap rangka membentuk kelopak bunga. Lekukkan ni ikut kreativiti korang. Boleh buat lekuk banyak mana yang disukai.
Hasil di gambar 3.

3. Ok then ambil 5 putik, lipatkan dia supaya nampak banyak. Putik nia ada apa 2-2 bahagian tau. Tak perlu potong, sebab nanti susah nak ikatkan dia sebab pendek.

4. Letakkan putik tu pada tengah-tengah kelopak yang dah disusun, pegang elok-elok ye masa ni. Kalau tak nanti semuanya akan berterabur dan tak cantik. 

5. Lepas tu, ambil salah satu kaki rangka bunga, (Sue amik kaki yang no.3 sebab nak bagi balance) bawa ke depan, dan lilitkan pada kesemua kaki rangka bunga termasuk putik yang sudah disusun td. Tengok pada rajah 6 untuk nampak jelas. hehehe paham ke tak ni??

6. Bila dah ikat, boleh mula susunkan rangka kelopak bunga tadi menjadi sekuntum bunga. Dimulai rangka yang paling depan. Kalau dah pandai, ambil yang paling belakang pun boleh. Susun satu demi satu smpai membentuk bunga seperti rajah 8, 9 dan 10.
7. Kalau rasa bunga tu masih goyang atau tak kemas, boleh lilitkan dawai rangka bunga yang lain pada bunga yang dah siap disusun tadi supaya nampak kemas dan kukuh.

Taddaa...! siap 1 kuntum bunga! yeay ;) Sila abaikan stoking yang terkeluar tu. Nanti Sue ajar cemana nak kemaskan dia ye..

 Buat beberapa kuntum bunga lagi menggunakan cara yang sama sebab kita nak cantumkan bunga-bunga ni membentuk bunga dulang.

Cantuman Bunga


Ok, dah siap beberapa kuntum bunga, kita nak cantumkan bunga-bunga tersebut menjadi bunga dulang. Caranya seperti ni:

1. Ambil 1 ranting daun, letakkan dibelakang kelopak bunga yang pertama.

2. Ambil pula 1 ranting kristal, selitkan di antara kuntuman bunga dan daun tadi. Ingat tak tadi Sue kata nak kemaskan pintalan kain stoking tu? Ok now masanya korang ambil pita hijau tu, dan lilit pada bawah kelopak bunga dan cantumkan sekali daun dan ranting bunga kristal. Rujuk rajah 4.

3. Buat juga pada bunga lain yang hendak diletakkan manik kristal. 

4. Lepas tu, boleh cantumkan bunga-bunga tadi menggunakan pita hijau, dan buat sehingga bercantuman diantara satu sama lain. Jumlah kumtum bunga, atau jenis yang dikehendaki, bergantung pada citarasa masing-masing ya :)

5. Done cantum bunga! 

So, total damage untuk 1 bunga dulang:

Bunga(4 kuntum): RM0.44 x 4 = RM1.76
Putik(5 putik) : RM0.005 x 3= RM0.02
Daun(1 ranting) : RM 0.20 x 1=RM0.20
Kristal (1 ranting)=RM0.45
Pita hijau(+-1 pita)= RM 0.20(anggaran)
Riben(15cm)=RM0.03(anggaran)
TOTAL: +- RM2.66

Alhamdulillah,  dah siap bunga dulang RM3 korang! Eh, kata ada pakai riben? Oh ya, riben yang Sue nyatakan mula-mula tadi tuu optional.. kalau nak letak boleh, tak nak pun takpe.. Tapi kalau nak nampak cantik, harus lah letak kan! hehehe... Jom kita tengok hasilnya :)







Sangat jimat kan! Nanti sue akan review pulak cemana nak buat bunga riben yang atas kotak tu! Till then peeps:) take care ^_^



Nota kaki:
  • En Tunang tak sihat, hati tak berapa nak tenang (-_-")
  • Lagi 6 bulan untuk majlis kami, doakan kami baik-baik saja ya!
  • Tukar url blog sebab nak fokus pada bisnes pulak lepas ni! hehe..  follow me back! http://suriyanibasri.blogspot.com tengs guys!




Followers

 
U, Me & Our Life Journey © 2011 | Designed by Interline Cruises, in collaboration with Interline Discounts, Travel Tips and Movie Tickets