Hangat! Saya di tag??!

14 November 2011

Hi everyone, readers and silent reader :)
Balik-balik keje je memang ade niat nak update blog, but tetibe received tagged from iyfah hihi..
Senyum sampai telinge tengok jawapan-jawapan iyfah kat dalam blog beliau ^_^

By the way, i'll try to answer them ya :) Here u go


1) asal mana?dulu sekolah kt mana?


Sue asal Kota Tinggi, Johor. Sekolah dulu banyak. 
Mula-mula Sekolah Rendah di tempat kelahiran Sue di Sek Keb LKTP Felda Air Tawar 4. 
Then after UPSR, Alhamdulillah got 4A's, di terima masuk ke SMKA Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor.
Nasib masih menyebelahi saya, PMR got flying colors, 7A's (not to flying lah! hihihi) and move out to Boarding School at MRSM Pontian, Johor :) 


2) highest achievement in life

 Abah yang capture! Tq abah LOVE u! ;)
Alhamdulillah, Sue telah berjaya menggenggam segulung Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Komputeran Industri) dari Universiti Teknologi Malaysia pada March 2011 yang lalu. 
Ada simpan niat untuk sambung Master after kahwin nanti. Harap-harap lah tercapai.. amin..
Doakan Sue ya! :) 

 
3) how many siblings in family?
  Sue ada 6 orang adik beradik semuanya. 4 lelaki, 2 Perempuan. And of course la, i'm the youngest! haha (selalu kena panggil dak tecik ngan zaiful! huhu (-_-"))


4) weekend gateway yg teringin nak pergi?


Setakat ni mmg teringin sangat nak ke Taman Rama-Rama!  RM4 for adult, and RM2 for children (Murah ok!) Jom, ade sape2 nak bawak Sue ke sana tak? ^_^


5) what is/are your guilty pleasure/s *haaa...jawab2*
Haha this one is tricky question! But takpe2 Sue akan jawab juga ok ;)
Paling guilty bila masa nak pergi dating ngn Zaiful, tapi  takut nak cakap ngn mak nak keluar. Last-last buat muka seposen bila mak kate "ala mak dah tau dah ko nak keluar dengan zaiful kan?" 
(gulp! :D)


6) ideal saturday morning?
My ideal Saturday morning adalah bila mana kita dapat bersama dengan yang tersayang.. Bangun pagi2 then Solat Subuh bersama.. Tadah tangan bersama dan doa yang baik-baik untuk kehidupan kami di masa akan datang. After that make breakfast for 2, and makan sama2..(here's comes part mengarut :P) then bercerita tentang apa saja! x kisahlah yang dah lepas atau berangan untuk yang akan datang ke... hihihi
(pandai ko berangan ye Sue! :P )


7) if you did not live in malaysia, where else do u want to live?
Emm... xpernah terfikir pula ye tentang ni. But i do love Malaysia! ;)
Kalau boleh nak negara yang iklim lebih kurang sama macam kat sini.. Sbb xboleh bayangkan kalau negara kita ada iklim 4 musim 2! huhu.. sgt xtahan sejuk.. 


8)favourite last words?

Favourite last word? hihihi.. selalu cakap cmni  kat Zaiful masa mula-mula couple dulu. "Bye awak, X.O.X.O ^_^"
Pastu Zaiful pun jwb "Ape 2??" (hahaha! :D )
Sangat nakal kan? Suke kenakan org! sorry dear ^_^


9) movie terbaik *yg recommend* utk di tonton?
 Last movie yang kami tonton bersama adalah The Zoo Keeper starring by Kevin James. Cerita dia sangat la lawak, tapi penuh dengan pengajaran. But we love Night At The Museum more ! =)


10) suka x kena tag2 nie? hehe
  Haha.. i love it! Really.. because tagging ni akan beri kita idea baru pada blogger yang kekeringan idea untuk update blog diorang kan. Nice try! 


11) apa perasaan soalan dah habis?
Wah!! last but not least, mcm tak percaya dah habis jawab soalan kan! Die punya lega mengalahkan student yang nak SPM hari ni :P 
Ape-ape pun, thanks a lot to iyfah,  gimme idea to write into my blog! 

Guys, do leave ur trail ya! i'll link n follow u too.. ;)

Bye then!

5 lovely comments ♥:

  1. iyfahjo said...:

    wah..cepatnye reply tag! bagus2..
    if nak cari idea..slalu2 la blogwalking..
    hehe! thanks dear!

  1. FarEast said...:

    Salam Kenalan.... Faiz disini... ehehehehe.. anyway dah link n follow sue...

    ehem kita dari daerah yang same ok.. :)

    t leh kongsi2 idea... terutama untuk our big day.. :)

    http://mylifemytreasure-noorfaizah.blogspot.com/

  1. iyfah: hehe.. kebetulan masa nak update blog, iyfah tag Sue ye.. Mmg selalu blogwalking, but masa 2 silent reader je sbb ade komitment lain. But now baru ada masa nak menulis untuk diri sendiri.. btw, tQ dear, really appreciates! ^_^

    FarEast: Eh ye ke? farEast kota kat mana? leh la dating kalau balik kota n cari idea same2! haha ^_^ p/s: already link back ur blog n follow u too! ;)

  1. Dell said...:

    wuuu . ^__^ nice blog btw .
    dah follow dah . follow me back ye . ;)
    ceritabakalpengantin.blogspot.com

  1. Dell: tQ :) Sue dah link u back ! nice header btw ;)

Post a Comment

Apa kata mereka??

Followers

 
U, Me & Our Life Journey © 2011 | Designed by Interline Cruises, in collaboration with Interline Discounts, Travel Tips and Movie Tickets